Magnezyum ( Mg) ama hangisi?
Magnezyum desteği hakkında bilmeniz gerekenler ;
Piyasada bir çok magnezyum ürünü var. İçeriğini okuyorsunuz hepsi farklı farklı.
Hangi Magnezyum çeşitleri var ne işe yararlar?
Magnezyum Glisinat:
Biyoyararlanım (vücudun maddeyi kullanabilmesi) açısından en iyi tiptir. Magnezyum kullanımında korkulan ishal gibi sonuçlar çok az gözlenir. Adet öncesi sancı, uyku bozuklukları, anksiyete, fibromyalji ve kramplarda etkilidir..
Magnezyum Malat:
Magnezyumun malik asite bağlı şeklidir. Fibromiyalji ve kronik yorgunluk yaşayan hastalarda tercih edilmesi gereken formdur. Hem magnezyum hem malik asit hücrenin enerji ihtiyacına yardım eder. Hücrelerin insüline cevabını ve glikoz girişini kolaylaştırır. İnsülin direncini azaltır..
N-Acetyltaurinate Magnezyum (ATA Mg):
Hem Magnezyum hem de Taurin beyin ve zihin sağlığına katkıda bulunan temel faktörler olarak kabul edilmektedir. ATA Mg, Mg ve Taurin’i birleştiren eşsiz Mg vektörüdür. Kaslarda ve sinirlerde artmış Mg aktivitesi ile benzersiz bir etki yapar. Kan-beyin bariyerini geçerek beyinde hızlı bir şekilde etkisini gösterir.
ATA Mg lipofilik özelliği nedeniyle hücre zarından kolayca geçer ve hücre içi Mg düzeylerini etkili bir şekilde artırır. Beyin hücrelerine etkili Mg geçişi uyarıcı etkinin azalmasını sağlayarak uykuyu düzenler. Migren ataklarının hem sayısını hem de şiddetini azaltıcı etki sağlar..
Magnezyum Sitrat:
Bu formun biyoyararlanımı %30 civarındadır. İshal yapıcı yan etkisi vardır. Magnezyum bulgularına ek olarak kronik kabızlık şikayeti varsa bu form tercih edilebilir..
Magnezyum Oksit:
Biyoyararlanımı sadece %4’tür. Piyasadaki bir çok magnezyum desteğinin içinde bulunmasına rağmen tercih edilmemelidir.