Sporla ilgili hurafelere dikkat

Kasların acıması verimli geçen bir egzersizin göstergesidir:
Son derece yanlış bir yaklaşımdır. Kasların antrenman sonrası krampla karşılaşması, acımaları gereksiz yere sağlıklı antrenman sınırının aşıldığını, yeteri kadar gelişmemiş bir kasın yok yere zorlandığına işarettir. Dolayısıyla arada sırada belki bu tarz durumlarla karşılaşılabilir, yeterli bir dinlenme sürecinden sonra kaslar bu yeni zorlamaya uyum sağlarlar, ancak sürekli olarak “kaslarımı acıtacağım” diye çalışma tamamen yanlıştır.

Belirli kaslar hedeflenerek çalışma bu yörelerde yağ yakılmasını sağlar:
Özellikle televizyonlarda satılan belirsiz bir takım aletler için en çok kullanılan bahane budur. Karnınızı çalıştırın, göbeğiniz incelsin, kalçanızı çalıştırın, basenleriniz incelsin vb… Bu düşünce de elbette yanlış. Vücut yağ oranını düşürdüğü zaman bu durum bütün vücut üzerinden gerçekleşir, belirli bölgelerden değil. Sadece bazı istisna olan bölgelerde yağları eritmek daha zor olabilir, örneğin ince belli ama basenleri geniş bir bayanda incelmiş basenleri görmek zor olabilir.

Elektrikli kas çalıştırmak performansı arttırır! Oturarak da egzersiz yapılır: Bu da genelde televizyonlarda pazarlanmaya çalışılan ürünlerin tanıtım filmlerinden alınan bir yorumdur. Böyle birşey ne yazık ki mümkün değil. Kaslara elektrik verilmesi ve kasların titremesi ile metabolizma vs. çalışmıyor. Dolayısıyla elektrikli kas titreten aletler, dinlenme, masaj gibi işlevler için daha kullanışlıdır ama gerçek bir antrenmanla uzaktan yakından alakaları yoktur.

Ne kadar çok çalışılırsa, bağışıklık sistemi de o derece güçlenir:
Herhalde bu yüzden profesyonel sporda bu kadar çok hasta olan adam var! Boş vakit sporcuları üzerinde yapılan araştırmaların gösterdiği bir gerçek var: Haftada 80km’nin üzerinde bir antrenman sonucunda antrenmanın bağışıklık sistemine olumlu olan etkisi olumsuz hale geliyor ve sürekli olarak vücudu dinlendirme ve “tamir etmekle” meşgul olan metabolizma bağışıklık sisteminin güçsüz düşmesine yol açıyor.